2 x god og lækker salat!

2 x god og lækker salat!

Jeg er vild med salater, som har en masse lækkert indhold. Det er vildt, hvor god en salat man kan få bikset sammen derhjemme synes jeg, og jeg er helt vild med at prøve noget forskelligt af. Jeg laver derfor tit forskellige salater, og har nu fundet frem til et par favoritter, som jeg derfor vil dele opskrifterne på.

Disse salater kan både fungere som aftensmad en hverdagsaften eller som en god frokost i weekenden 🙏🏼

1. Lækker salat med glutenfrie falafler, humus og avocado

Ingredienser (2 pers):

  • 6 glutenfrie falafler (jeg spiser dem fra Naturli’)
  • 1 x avocado
  • 2 håndfulde spinat
  • 1/3 agurk
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 lille skål edamame bønner
  • Emmentaler
  • Olivenolie
  • Græskarkerner
  • Sesamfrø
  • Salt og peber
  • Koriander
  • Humus

How to:

Denne salat tager næsten ingen tid at lave. Start med at varm ovnen op på 200 grader og sæt derefter de glutenfrie falafler ind, når ovnen er klar – hold øje løbende. Er dine edamame bønner frosne, så hæld kogende vand udover, så de kan tø op. Herefter skylles spinaten og lægges nederst i skålene, og du kan med fordel hælde en smule olivenolie henover spinaten. Det synes jeg giver en god smag. Skær derefter tomater, agurk, avocado og emmentaler ud og læg disse ting på salaten. Efterfølgende drysses salaten med sesamfrø og græskarkerner. Falaflerne lægges ligeledes på salaten, hvis de er færdige og endeligt lægges en klat humus på salaten og den pyntes med koriander. Så lækkert og simpelt!

2. Tunsalat med et twist

Ingredienser (2 pers):

  • 1 dåse tun blandet med 1 skefuld mayo, salt og peber
  • 1 smilende æg
  • 2 håndfulde spinat
  • Olivenolie og balsamico
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1/3 agurk
  • Kikærter stegt i paprika
  • 1 x avocado
  • 4 tsk laktosefri hytteost
  • Græskarkerner
  • Sesamfrø

How to:

Jeg lavede denne salat til frokost, fordi vi havde rester af tunsalat og kikærter tilbage samt et smilende æg. Tunsalaten er lavet af tun, mayo, salt og peber, så dette laves først og sættes derefter i købeskabet, så det kan blive lidt koldere. Dernæst steges kikærterne, og du kan finde fremgangsmåden på dette lige HER.

I mens kikærterne steger forberedes resten til salaten. Spinaten skylles og lægges i en margretheskål med skåret tomater og agurk. Dette vendes med lidt olivenolie og balsamico. Derefter fordeles blandingen i spiseskålene og avocadoen skæres på halv og lægges også i skålene. Kikærterne kommer du på, når de er stegt færdigt, og derudover tunsalaten og hytteost. Ægget deles på halv og derefter i kvarte. Når alt er kommet i salaten pyntes den med græskarkerner og sesamfrø, og evt lidt salt og peber. SÅ lækkert salat 😍

Hvis du har lyst til at se mere glutenfrit mad fra mig, så er du velkommen til at følge med på min mad instagram @christineheller_eats ☀️

ENGLISH VERSION

2 x delicious and yummy salad ideas

I love salad with delicious ingredients. I think you can make a lot of good salads at home with different ingredients, and I love trying new mixes. I often make salads and also new ones, and I thought that I would share my faves with you.

You can eat these salads for dinner during the week or as lunch during the weekends 🙏🏼

1. Delicious salad with glutenfree falafels humus and avocado

Ingredients (2 pers):

  • 6 x glutenfree falalfels
  • 1 x avocado
  • Two handfuls of spinach
  • 1/3 cucumber
  • One handful of cherry tomatoes
  • A few edamame beans
  • Emmental
  • Oliveoil
  • Pumpkin seeds
  • Sesame seeds
  • Salt and peber
  • Cilantro
  • Humus

How to:

It is so easy to make this salad. First, heat up the oven to 200 celsius degrees to warm up the falafels. Normally they are done after 10 minutes. If your edamame beans are frozen, cover them in hot water for a couple of minutes. Afterwards wash the spinach and put it into the bowls and add some olive oil. Cut the tomatoes, cucumber, avocado and emmental and add it to the salad. Sprinkle with some sesame and pumpkin seeds. Finally you can add the falafels, some humus and the cilantro. So delicious and simple!

2. Tunasalad with a twist

Ingredients (2 pers):

  • 200 gram of tuna mixed with mayo, salt and pepper.
  • 1 boiled egg
  • 2 handfuls of spinach
  • Olive oil and balsamico
  • 1 handful of cherry tomatoes
  • 1/3 cucumber
  • Chickpeas cooked in paprika
  • 1 x avocado
  • 4 teaspoons of cottage cheese
  • Pumpkin seeds
  • Sesame seeds

How to:

This salad is actually made of leftovers because we had some tuna, chickpeas and a boiled egg from the day before. Make the tuna with mayo, salt and pepper, put it in the fridge so it gets a little colder. Afterwards cook the chickpeas. You can find my easy recipe right HERE.

You can prepare the salad while the chickpeas is getting ready. Wash the spinach and mix it in a bowl with cucumber, tomatoes, olive oil and balsamico. Afterwards put the mix into your bowls and cut an avocado and add it too. Add the chickpeas when they are done and add the tuna and cottage cheese as well. Cut the boiled egg in small pieces and add it too. Finally you can sprinkle with pumpkind and sesame seeds and if you like some salt and pepper. Such a yummy salad 😍

If you want to see more glutenfree foods and ideas from my everyday life, feel free to follow me on instagram @christineheller_eats ☀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.