3 idéer til glutenfrit juleguf

3 idéer til glutenfrit juleguf

Julen kommer så småt nærmere og i den forbindelse vil jeg så gerne dele nogle gode og selvfølgelig glutenfrie lækkerier med dig. Jeg husker selv, hvor svært det kunne være, når det blev december og den stod på hygge og æbleskiver, men uden at kunne spise det.

DERFOR er der her nogle af mine glutenfrie favoritter fra de sidste par år – både søde sager, men også et par sundere alternativer!

Glutenfrie æbleskiver

For et par år siden fandt jeg en opskrift på glutenfrie æbleskiver, som jeg bare måtte prøve. Jeg har nu lavet dem et par gange og med lidt øvelse er de bare blevet gode! Dette siger jeg kun, fordi jeg selv har udfordringer med glutenfrit bagværk en gang i mellem – opskriften er fantastisk, men glutenfrit mel opfører sig bare anderledes, har jeg i hvert fald erfaret.

Opskriften på de glutenfrie æbleskiver er fra Karina Baagø, hvis du kender hende. Jeg er kæmpe fan af hendes opskrift på disse æbleskiver, så tak til hende for at lave denne skønne opskrift. De smager bare himmelsk og af jul, så det er jo som det skal være <33

Opskriften finder du på hendes hjemmeside ved at klikke lige HER.

Her er resultatet af mine glutenfrie æbleskiver gennem årene, som bare er blevet lækre. ✨

Glutenfri konfekt (og en lille ekstra hemmelig snack!)

Glutenfri konfekt er helt sikkert en favorit på min liste over jule snacks, hvilket er derfor det bestemt fortjener at blive nævnt i dette indlæg. Jeg har altid, virkelig altid, elsket konfekt- både fordi det er mega lækkert, men også fordi vi altid har hygget med det derhjemme ved juletid. Det er bare noget særligt synes jeg <33

Det er igen en rigtig god jule snack, idet det er glutenfrit og du kan jo lave præcis det konfekt, som du kan lide – om det er med mørk, lys eller hvid chokolade – samt pynte det som du vil. Mega hyggeligt, hvis du spørger mig.

Jeg elsker at lave konfekt med mørk chokolade, da jeg synes det giver den bedste smag. Som pynt kommer jeg altid forskellige krymmel samt hakkede nødder og DUST glimmer på. Dette vil jeg blot nævne som inspiration og jeg håber selvfølgelig, at du kan blive indspireret til din kommende julekonfekt.

Ekstra snack:

Som nævnt ovenfor har jeg også en ekstra snack idé at dele med dig. Det er super enkelt og jeg er i hvert fald kæmpe fan. Denne snack er blot en skumfidus dyppet i mørk chokolade.

Dine skumfiduser dyppes i smeltet mørk chokolade og efterfølgende skal chokoladen egentligt bare størkne og så har du en lækker jule snack. ✨

Sunde dadel og banansnacks med chokolade

Jeg har faktisk tidligere på bloggen delt opskriften på disse dadel og banansnacks, men synes også det er så lækkert til jul, hvilket er derfor det er en del af min top 3 over glutenfrie julegodter. Ikke nok med, at de smager godt, så er de også uden raffineret sukker, som jo bestemt ikke er dårligt, hvis man vil undgå det.

Har du lyst til at balancere mellem det søde og lidt sundere over julen, samtid med at det smager godt, så vil jeg da klart anbefale disse snacks! Opskriften på mine sunde dadel og banansnacks samt hjemmelavet mandelsmør finder du i mit indlæg lige HER.

Jeg håber meget, at dette indlæg kan give dig lidt inspiration til den kommende hyggelige tid vi går i møde, hvad enten du spiser glutenfrit eller bare vil blive inspireret til nye jule snacks. Er du interesseret i andre glutenfrie snack idéer, så har jeg alle mine snack idéer samlet, som du kan finde ved at klikke HER.

Ovenstående tre eksempler på lækkerier må helt sikkert være mine go-to herover julen og det tænker jeg også, at du nok skal få at se igen i år på min Instagram <33 Hvis du ikke følger med på min Instagram @christineheller i forvejen, så er du selvfølgelig velkommen til det. Jeg deler hyppigt ud af min hverdag derinde både, hvad omhandler glutenfri mad, men også rejser, min hverdag osv.

Hav en skøn aften!

One thought on “3 idéer til glutenfrit juleguf

  1. Karina Baagø

    Hej Christine
    Tusinde tak for dine pæne ord om mine glutenfri æbleskiver. Så dejligt du også kan lide dem! 🙂
    I øvrigt et lækkert indslag du har her!
    Kh Karina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *