5 tips mod oppustet mave

5 tips mod oppustet mave

Dette indlæg bliver en anderledes guide, nemlig en guide til, hvordan du (forhåbentlig) kan slippe af med en oppustet mave. Er dette noget du døjer med og kender til, så læs endelig videre. Jeg vil dele mine 5 tips til, hvordan jeg mindsker oppustet mave. En oppustet mave er noget jeg døjer med til tider, da jeg har irritabel tyktarm, og derfor reagerer min mave af og til, hvis jeg “behandler” min mave forkert. Dette er tips som jeg deler og virker for mig, så jeg håber, at nogle af dem også kan hjælpe dig 💛

1. MINDRE PORTIONER OG SPIS LØBENDE

For mig fungerer det rigtig godt at spise små men flere måltider gennem dagen. Min mave er ikke specielt god til at tage i mod og fordøje et kæmpe måltid, hvilket vil sige, at jeg får ondt i maven og bliver oppustet, hvis dette sker. Vores kroppe er forskellige, så selvfølgelig skal du gøre det, som virker for dig. Jeg vil blot give dette råd, hvis du går rundt og er træt af at være oppustet. Det kunne være, at det hjalp på længere sigt 🙏🏼 Hvis jeg har spist et stort måltid og fået ubalance i maven, er dette i hvert fald, hvordan jeg stille og roligt kommer tilbage til en mave i balance. Du kan for eksempel finde idéer til snacks her.

2.MOTION OG GÅTURE 

Det er nok ikke nyt for dig, men motion er virkelig godt for en oppustet mave. Det behøver nødvendigvis ikke være en løbetur eller en tur i fitness, men personligt hjælper lange gåture på min mave. Jeg vælger ofte at gå ture fremfor en tur i fitness, hvis min mave ikke har det særlig godt. Dette virker for mig, da jeg kan slappe af og fokusere på vejrtrækning når jeg går – noget jeg har været ekstrem dårlig til, og ikke har taget seriøst førhen. Men det hjælper, og er en ting jeg gør i dag, hvis jeg oplever oppustethed. 

3. VAND

Jeg tænker næsten ikke, at jeg behøver at skrive noget her, for du ved med sikkerhed, hvor vigtigt vand er. Jeg oplever i hvert fald, at vand hjælper rigtig meget og ekstra meget, hvis min mave er oppustet. Selvom det ikke er det fedeste, så vil jeg anbefale at drikke en masse vand og se, om det ikke også hjælper på din oppustethed. 

4. FOKUSER PÅ VEJRTRÆKNING 

Dette er et punkt, som er lidt underligt for mig at skrive, da det har krævet meget tid for mig at blive god til samt at forstå, hvor vigtigt det er. Min mor har tit fortalt mig, hvor vigtigt det er for maven og også, hvis jeg får et tilfælde med voldsomme mavesmerter. Det er rigtig svært, og det synes jeg stadigvæk nogengange. Men jeg fokuserer på dette, når jeg har maveproblemer, er oppustet og generelt, er jeg blevet mere bevidst om min vejrtrækning, da det betyder meget for kroppen. Dette virker for mig, og jeg vil anbefale dig at tænke mere over det, for at du forhåbentlig kan slippe af med oppustethed, hvis du døjer med det <3

5. UNDGÅ…

Når jeg oplever oppustethed over flere dage eller er irriteret i maven, så udelukker jeg nogle fødevarer, hvilket hjælper mig en del. Dette kommer sig af, at jeg førhen levede efter low FODMAP diæten. Jeg har skrevet et andet indlæg om denne episode i mit liv, som du kan læse lige her

Når jeg oplever oppustethed prøver jeg at undgå løg og hvidløg i en lille periode. Derudover mindsker jeg “unødvendig” mælk, som i for eksempel kaffe. Dette er fødevarer, som jeg ikke spiste, da jeg var på low FODMAP diæten, og derfor irriterer disse fødevarer stadig min mave ekstra meget, hvis jeg i forvejen er oppustet eller maven bare ikke er i balance.

Hvis du er oppustet og normalt spiser disse fødevarer, kunne du eventuelt prøve at mindske dit indtag af disse. Bare for at se, om der er forskel. Dette hjælper på min oppustethed, og det ville være dejligt, hvis det også kunne hjælpe dig <3 

One thought on “5 tips mod oppustet mave

  1. Mine tips til at komme back on track / en mave i balance - Christine Heller

    […] med mavesmerter samt grunden til, at jeg ikke spiser gluten. Og derudover har jeg i indlægget HER delt mine tips til oppustet […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.