MUNCHEN GUIDE

MUNCHEN GUIDE

Glutenfrit på storbysferie

Jeg besøgte tidligere i efteråret München med min familie og det var simpelthen sådan en hyggelig tur. Der er super flot i München og en masse at opleve – specielt også maden, som jeg jo synes er spændende at udforske. Det var en tur, hvor jeg oplevede fede glutenfrie muligheder, men jeg oplevede altså også nogle steder, at udvalget ikke var så stort.

Jeg vil gerne dele oplevelsen samt de glutenfrie muligheder med dig og derfor har jeg samlet det hele, hvad enten det var tip top eller bare, hvor man kunne en lille smule. Skal du til München, så håber jeg, at dette kan være brugbart. ✨

IL GATTOPARDO

Jeg vil starte med at fortælle om mit yndlingssted på turen. Måske det var et favoritstedet, fordi jeg kunne få glutenfri pasta? Jeg bliver lige glad, hver gang jeg kommer et nyt sted og de har glutenfri pasta på menuen.

Il Gattopardo var den hyggeligste lille lokale italienske restaurant, som lå i et stille og roligt område i München. Havde det været tidligere på året, havde det også været skønt at sidde udenfor her. Om ikke andet, mega hyggeligt indendørs – meget autentisk og sindssyg lækker mad.

Som starter og på husets kom en lille fiske anretning, som smagte rigtig godt. Til hovedret var der lige pludselig meget at vælge imellem for mig, da jeg jo kunne få glutenfri pasta. Igen, det er noget som jeg bare ikke oplever tit, da gluten (for det meste) kan begrænse mad mulighederne. Jeg valgte en pastaret med trøffel, da jeg elsker trøffel.. og det var simpelthen nok den bedste glutenfrie pastaret, som jeg nogensinde har fået! Personalet var derudover også mega søde og hjælpsomme i forhold til gluten, så det gjorde også bare oplevelsen rigtig god.

Der var også lidt dessert at vælge imellem, og som også var glutenfrit. Vi delte lidt forskelligt til dessert, da maden mættede godt. Der var creme brulee at vælge, hvis du spiser glutenfrit og ellers var der blandt andet tiramisu, som de andre også spiste – desværre med gluten.

Kæmpe anbefaling til dette sted, hvis du søger et glutenfrit pastasted i München.

Instagram: @ilgattopardomunich @illgattopardo_official

EUROSTAR BOOK HOTEL

Jeg vil selvfølgelig også nævne hotellet som vi boede på, Eurostar Hotel. Der var en rigtig fin morgenmadsbuffet, hvor der heldigvis var mulighed for glutenfrit brød! Jeg spurgte om glutenfrit og personalet kom derefter med glutenfrie boller samt en chokolade muffin, som er den vist på billedet.

Jeg glemte desværre helt at tage billede af bollerne og chokolade muffinen var de så søde at give mig med til i løbet af dagen, da jeg ikke kunne spise det om morgenen.

Der er i hvert fald styr på allergener på dette hotel, så det var en dejlig oplevelse!

Schiller Bräu

Første aften spiste vi på denne meget lokale og tyske restaurant, Schiller Bräu, som lå i nærheden af hotellet. Der skulle være rigtig gode schnitzler her (desværre med gluten) og det fik resten af familien. De syntes, at det var rigtig lækkert, så kan du spise gluten, vil jeg på vegne af de andre anbefale dette!

Det var en lidt anden sag med mig, for da jeg spørger, hvad de kan lave glutenfrit, så siger tjeneren, at de intet har glutenfrit. Jeg spurgte så, om de ikke kunne trylle en salat frem og der var tjeneren heldigvis rigtig sød, så køkkenet fik lavet en virkelig lækker salat til mig – virkelig skønt.

Bare en dejlig oplevelse, at tjeneren tager sig sådan af ens forespørgsel og gør sit for, at jeg kunne få noget at spise. Jeg vil derfor bare sige videre, at kommer du her, så kan du få en snak med tjeneren og så sørger de for noget glutenfrit. Virkelig dejligt!

Instagram: @schiller_braeu

Dallmayr Bistro (München lufthavn – terminal 2)

Vi fandt et rigtig fint sted at spise aftensmad i lufthavnen, da vi skulle hjem. Stedet hedder Dallmayr Bistro og her var der en masse at vælge i mellem, også for en glutenallergiker, så det var rigtig skønt. Jeg endte med at bestille en lækker salat med laks og det var super lækkert!

Der var faktisk lidt til en hver smag, det var kun pasta, som de ikke havde glutenfrit. Dog var der så meget andet lækker mad at vælge i mellem. Leder man efter noget mad inden hjemrejsen, så er der altså også noget glutenfrit mad at få i lufthavnen. Denne restaurant kan i hvert fald anbefales.

Hvis du står og skal til München, så håber jeg, at du kan blive lidt inspireret af de restauranter vi besøgte. Jeg synes altid det er spændende at skulle besøge nye restauranter samt udforske, hvilke glutenfrie muligheder de her. Det fedeste er bare, at mulighederne for glutenfrit vokser gang for gang næsten lige gyldigt hvilket land det er, så det er bare rigtig skønt! ✨

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *