Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

Jeg har her en nem og lækker opskrift på ovnbagt laks. Det er faktisk min veninde Caroline, der har vist mig denne måde at tilberede laks på, og jeg er virkelig vild med det! Det er laks med dijonsennep og sesamfrø på, og så smager det fantastisk! Som tilbehør lavede jeg glutenfri pasta i flødesovs med forårsløg, spinat og friske tomater. Resultatet blev rigtig godt synes jeg, og det er perfekt til dig, som behøver glutenfri aftensmad. Opskriften har jeg skrevet nedenfor <3

Det skal du skal bruge til 4 pers: 

  • 500 gram lakseside 
  • Dijonsennep
  • Sesamfrø
  • 300 gram glutenfri pasta 
  • 1 forårsløg 
  • 2 håndfuld spinat 
  • 1/4 l fløde 
  • Salt og peber 

How to:

Laksesiden lægges i en bradepande på bagepapir. Dijonsennep smøres på laksen og herefter drysses sesamfrø ud over. Så skal laksen bare i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Herefter koges vandet til pastaen og pastaen tilføjes, når vandet koger. Du kan nu begynde på flødesovsen imens vandet koger, og her putter du fløden i en stegepande og tænder komfuret på 6-7.

Når fløden på et tidspunkt bobler, så lad det stå sådan i ca. 2 min. Derefter tilføjer du de skåret forårsløg samt salt og peber, og skruer ned på 3-4. 5 minutter inden pastaen er klar tilføjes spinaten til fløden, og så skal det bare stå og simre, indtil pastaen er klar til at komme i flødeblandingen. Når pastaen er færdig fjerner du vandet og hælder pastaen i flødeblandingen og vender rundt. Pastaen er nu klar og laksen kan tages ud af ovnen. Tilføj nogle friske tomater på toppen, hvis du vil have det 😋 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.