Skiferie / Saalbach-Hinterglemm

Skiferie / Saalbach-Hinterglemm

Så er det blevet tid til endnu et indlæg om glutenfrie spisesteder på skiferien! Jeg vil denne gang dele mine oplevelser fra Saalbach-Hinterglemm området, hvor jeg var i 2 uger slut januar – virkelig skønt!

Der var så mange gode steder, hvor de havde glutenfrie alternativer, så det var helt perfekt. Jeg håber, at det kan give dig lidt inspiration eller hjælp, hvis du er på vej afsted til samme område eller skal bruge det engang i fremtiden.

Læs med længere nede, hvor jeg deler oplevelser med glutenfri mad på restauranter i Saalbach by og de forskellige bjergrestauranter i skiområdet <3

RESTAURANTER I SAALBACH BY

Pension Kohlbründl (hotel):

Den første uge var jeg alene med min bror, som er skiinstruktør i Østrig og vi boede på Pension Kohlbründl i Saalbach. Det var første gang vi boede dette sted og det var godt nok hyggeligt! Virkelig stille og roligt, autentisk og fedt.

Der var morgenmad med i prisen, og det var simpelthen en af højdepunkterne hver dag. God morgenkaffe, hyggelige omgivelser og ikke mindst glutenfrit brød. Ejeren kom ind med kaffe, æg, brød osv., og var meget obs på, om alt var godt, hvilket bare var en skøn oplevelse. Derudover var det noget af det bedste glutenfrie morgenbrød jeg har fået i udlandet nogensinde, hvilket jeg havde det ret optur over.

Så dagene de startede altid dejligt ud med sådan en skøn morgentallerken. Det er helt sikkert en kæmpe anbefaling herfra, hvis du ønsker et hyggeligt stille og roligt sted og mulighed for glutenfrit brød til din morgenmad.. jeg savner det allerede må jeg bare sige..

ADRESSE:

Schischulstraße 379, 5753 Saalbach, Østrig

Eva Village restaurant:

Eva Village spottede vi, da det var et afterski sted og så også, at de havde en restaurant. Det er så fedt at prøve noget forskelligt, så vi bookede bor her for at prøve det og det var også meget lokalt og ret fedt. Jeg kunne her spise en cæsar salat uden croutoner, og den var overraskende god! God portion og virkelig lækker kylling! Den mættede en del, så det var også helt perfekt.

Du går ikke helt gal i byen, hvis du skal spise herinde og spiser glutenfrit, så det vil jeg da også anbefale.

ADRESSE:

Oberdorf 218, 5753 Saalbach, Østrig

Restaurant s’Wirtshaus:

Restaurant s’Wirtshaus overraskede i den grad, da det viste sig, at jeg kunne få en glutenfri burger her! Så ingen tvivl der, at jeg da skulle have sådan en. Og nej, hvor var det lækkert. Jeg ved ikke om du har prøvet det, men jeg bliver simpelthen så latterligt glad, når jeg i udlandet kan få f.eks. en glutenfri burger <33 Den var rigtig lækker og så selvfølgelig med pommes til.

Vi spiste her to aftener faktisk, og derfor prøvede jeg noget andet den anden aften. Jeg prøvede her en salat med hjemmelavede falafler, som også var virkelig godt. De falafler smagte så godt og det gjorde det også bare til en rigtig lækker salat.

Derudover var der denne aften plads til en dessert, så der fik jeg her en “coupe danemark”, som er klassisk for os at spise på skiferie, så 10/10 der.

ADRESSE:

Dorfpl. 27, 5753 Saalbach, Østrig

Del Rossi:

Del Rossi er en super hyggelig restaurant i Saalbach med den fineste og fedeste indretning. Der er god stemning og maden var også god. Der er også her mange muligheder for et glutenfrit måltid, så det er bare skønt. Jeg bestilte så en ret der kom med et par tigerejer, noget lækkert kød samt fritter – og så salat til ved siden af – det ved man at jeg bestiller, hvis man kender mig. Det er bare så dejligt friskt.

Virkelig fine omgivelser i restauranten <3

Jeg vil helt sikkert anbefale dig at prøve Del Rossi, hvis du skal til Saalbach. Jeg havde en god oplevelse og skal helt sikkert derind, når jeg kommer til Saalbach igen på et tidspunkt.

ADRESSE:

Schulstraße 347, 5753 Saalbach, Østrig

I BJERGENE

Luis Alm:

Luis Alm er en virkelig hyggelig restaurant i bjergene, hvor der også er hyggelig stemning! Der er meget god mad at vælge imellem, og for os som ikke spiser gluten, er der Tiroler Gröstl, som jo en Østrigsk klassiker. Den er rigtig god her og også glutenfri!

Du kan altid vælge en Tiroler Gröstl, hvis du skal have noget glutenfrit i bjergene – det har de i hvert fald de fleste steder og den mætter rigtig godt. Det må nok være en af mine yndlingsting på skiferie, så godt synes jeg om den <3

ADRESSE:

Spielbergweg 811, 5753 Saalbach, Østrig

Rosswaldhütte:

Endnu en bjergrestaurant er Rosswaldhütte, som også bare har god mad. Vi sad her udenfor, så det var rigtig fint og hyggeligt – og med udsigt til bjergene selvfølgelig. Glutenfrie muligheder her er også en Tiroler Gröstl for eksempel. Derudover er der også pommes, som er glutenfrie, hvis man er til det. Denne kombi var ret god synes jeg, og det hele smagte bare rigtig fint.

ADRESSE:

Lindlingweg 117, 5754 Hinterglemm, Østrig

Hendl Fischerei:

Denne restaurant må nok være min yndlings i området, for de har bare den bedste grill kylling! Restauranten ligger ved Leogang, hvor man står på ski til selvfølgelig, og ikke nok med, at maden er virkelig god, så er der også den flotteste udsigt. Dette er helt sikkert et sted at besøge, når vejret er godt – eller det gør bare oplevelsen en tand flottere <3

Grill kyllingen er glutenfri, dog kommer denne med brød, så jeg bestilte salat ved siden af og gav brødet til de andre. Det var en rigtig lækker kombi og så kommer der den lækreste karry lignende dressing til, som bare er mega godt til kyllingen. Prisen er også i den lidt højere ende, men jeg vil mene, at det er et besøg værd!

ADRESSE:

Pirzbichl 21, 5771 Pirzbichl, Østrig

AsitzBräu:

AsitzsBraü ligger faktisk lige over for Hendl Fischeri og er endnu en hyggelig Østrigsk hytte, med den fineste udsigt, som du også kan se på billederne. Der er virkelig hyggelig stemning herinde og endnu engang mulighed for en Tiroler Gröstl, som her også er glutenfri og bare smager rigtig godt.

ADRESSE:

Pirzbichl 21, 5771 Leogang, Østrig

Maisalm:

På Maisalm er der forskellige salater at vælge i mellem, som er glutenfrie og som smager rigtig godt! Jeg bestilte en burrata salat, men som du kan se på billedet var den ikke specielt stor og jeg bestilte derfor en cæsar salat efterfølgende og selvfølgelig uden croutoner. Den var større og mættede en del!

Det hele smager virkelig også bare godt her – det er dog også i den lidt dyrere ende, men god mad og god udsigt, er der i hvert fald her.

ADRESSE:

Hinterhagweg 562, 5753 Saalbach, Østrig

ANDET:

Scandlines:

På sejlturen hjem, da vi skal fra Puttgarden til Rødby ser jeg, at de har glutenfrie boller på menuen. Altså hvad, det har jeg aldrig set på færger før, så det var godt nok en dejlig overraskelse! Jeg skulle have noget morgenmad, så jeg bestilte deres mad med avocado og så på glutenfrit brød.. og det smagte sindssygt godt! Jeg havde slet ikke troet, at de havde glutenfrit brød og så smagte det bare så godt – mega god overraskelse.

Så skal I over med færgen, er der glutenfrie boller på Scandlines færger nu – det kan virkelig noget synes jeg <3

Jeg håber, at du kan bruge min lille guide til noget, hvis du skal til Saalbach-Hinterglemm området! Udover denne lille Saalbach-Hinterglemm guide har jeg lavet en restaurant guide til Kirchberg området tidligere. Så hvis du skal dertil eller befinder dig der, kan du læse om mine restaurant anbefalinger i det område ved at klikke HER.

Hvis du har lyst, er du også velkommen til at følge med på min Instagram @christineheller, hvor jeg deler ud af min hverdag, glutenfri mad, rejser mm. ✨

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *