Glutenfrie lagkager
Vi har lige holdt familiefødselsdag derhjemme, og derfor skulle vi selvfølgelig også have dessert. Vi fik lavet to gode og glutenfrie lagkager, som smagte fantastisk, og så var der lækre rester til dagen efter!
Den første lagkage med jordbær og blåbær på toppen har vi lavet i mange år, og er en sikker vinder! Denne består af 2 marengsbunde, og her følger vi opskriften i Meyers kogebog “Almanak”. Hvis du ikke ejer denne kogebog, kan du sagtens bruge en anden opskrift på marengsbunde. Til disse marengsbunde laver vi en flødeskumscreme med chokoladestykker. Det er så simpelt som, at fløden piskes til flødeskum, og herefter skæres mørk chokolade i små stykker, og til slut vendes disse chokolade stykker rundt i flødeskummen! Så skal det lagkagen “bygges” og valgfrie bær lægges på toppen 😋
Den sidste kage, er en kage lavet med chokolade marsbarer! Den smager virkelig godt, og der skal ikke bruges så meget. Denne kage består af to lagkagebunde, og her bruger vi en opskrift fra bogen lutter lagkage, hvor hvedemelen er skiftet ud med glutenfrit mel. Du kan også finde en opskrift på andre lagkagebunde, og skifte hvedemelen ud med glutenfrit mel – dog har jeg erfaring med, at der skal bruges lidt mindre af det glutenfrie mel end, hvad der står i opskriften på de normale lagkagebunde.
Chokoladecremen på kagen er lavet af 7 marsbarer, som er smeltet i en gryde med lidt mælk. Dernæst piskes fløde til flødeskum (mængden afhænger af, hvor meget du vil have, at kagen skal smage af mars). Når dette er gjordt, vendes flødeskum lidt af gangen og forsigtigt i den flyende mars chokolade. Herefter skal kagen samles med en lagkagebund forneden, så lidt marscreme, herefter den sidste lagkagebund og så marscreme på toppen – og også rundt i siden, hvis du har lyst til det!
Jeg vil anbefale at prøve disse to glutenfrie lagkager, hvis du f.eks. skal holde fødselsdag, men også bare, hvis du har lyst til en lækker dessert.