3 morgenmadsidéer

3 morgenmadsidéer

3 morgenmadsidéer (glutenfrie)

Jeg synes efterhånden det er lidt tid siden, at jeg har delt noget glutenfrit morgenmad, så det var altså på tide. For at gøre det lidt mere spændende og anderledes, har jeg valgt 3 meget forskellige morgenretter, så der er noget til forskellige morgener.

Jeg vil dele en nem og hurtig smoothie, en morgentallerken med lidt forskelligt på og til sidst en havregrød med lækre toppings – læs med længere nede for opskrift samt link en video om, hvordan du laver de 3 morgenretter!

1. nem bær smoothie

Min første idé er en nem og frisk smoothie, som virkelig bare smager godt!

Det er altid en god idé med en smoothie, hvis man ikke er super sulten. Jeg føler i hvert fald, at det ligger en god bund men samtidig, er den rigtig let. Men en smoothie fungerer også godt som et mellemmåltid udover som morgenmad.

Ingredienser:
 • 1 x frossen banan
 • lidt jordbær
 • lidt blåbær
 • lidt hindbær
 • vand (start med lidt og tilføj mere alt afhængig af den ønskede konsistens)
 • 1 spsk vanilje skyr (el. almindelig skyr)
 • kollagen pulver (hvis du ønsker det)
How to:

Put alle ingredienserne i din blender og start blenderen. Jeg vil anbefale at starte med en lille smule vand og derefter putte mere i, hvis smoothien skal være tyndere. Jeg elsker en cremet konsistens og derfor starter jeg altid med lidt og putter derefter mere i efter behov.

Det tager ingen tid at lave denne lækre smoothie, og så er den bare dejlig frisk til en morgen, hvor du har brug for det.

2. weekend tallerken

Min næste idé tager en smule længere tid og den er perfekt til en weekendmorgen eller bare, hvis du har lidt længere tid og er sulten. Jeg synes det er mega hyggeligt at lave sådan en morgenmad en gang imellem, specielt når man har god tid, for så kan det nydes og igen, det smager også bare godt!

Ingredienser:
 • glutenfrit brød (jeg brugte her brød fra Schär)
 • 1 x æg
 • skyr
 • granola (evt. glutenfrit)
 • ost
How to:

Start med at koge vand op i en gryde, og når det koger kommes ægget i. Jeg plejer at give det 6 min. og 10 sekunder ved mellemhøj varme, og så er det perfekt. Alle komfurer er jo forskellige, men sådan plejer jeg at lave mine i hvert fald.

Så imens ægget koger, varmes brød på brødristeren og i mellem tiden kan du gøre skyr og granola klar i en skål. Der er ikke noget med, hvor lidt eller hvor meget her, men bare hvor meget du føler for, da der også er brød og æg til. Når ægget så er færdigt, burde de andre ting også være færdige, og så kan du ligge ost på dit brød og så er der bare en lækker morgen tallerken klar!

Det er egentligt utroligt simpelt at lave og så smager det rigtig godt synes jeg. Genialt til en hyggelig stille morgen og så med en kaffe, te eller andet til. ✨

3. frisk havregrød

Sidste morgenmad i dette indlæg er selvfølgelig en havregrød med toppings. Jeg elsker personligt havregrød virkelig meget, da smager utroligt godt med de toppings man kan tilføje og derudover mætter det længe. Jeg vil her dele en ret frisk havregrød, da der blandt andet er frosne hindbær, friske blåbær samt skyr som topping.

Ingredienser:
 • 1 dl glutenfrie havregryn
 • 1 1/2-2 dl vand
 • salt
 • 1/2 banan
 • lidt blåbær
 • lidt frosne hindbær
 • peanut butter
 • skyr
 • poppet quinoa
 • ristede/saltede mandler
How to:

Kom dine afvejede havregryn, vand samt lidt salt i en gryde og varm grøden op på middelhøj varme. Imens grøden varmer kan du gøre dine toppings klar. Skær bananen ud og skyl blåbærene. Når havregrøden er kogt og har en cremet konsistens kommes den i din skål og pynt derefter med diverse toppings. Det her er virkelig en lækker kombination på havregrød synes jeg, og du kan selvfølgelig altid undlade nogle af tingene, hvis du ikke føler for dem alle sammen eller ikke har dem alle derhjemme.

Det tager selvfølgelig lidt ekstra tid med flere toppings, men det smager virkelig bare godt synes jeg og du bliver dejlig mæt.

Jeg har som noget nyt filmet, hvordan jeg laver de 3 retter, så hvis du er i tvivl om, hvordan det skal laves eller bare er nysgerring, så kan du se min video ved at klikke lige HER.

Har du lyst til at se nogle andre idéer til morgenmad fra mig, så kan du finde et overview med dem alle sammen lige HER.

Jeg håber, at du er blevet inspireret til nogle nye morgenretter og har lyst til at prøve det. ✨ Du kan som altid følge med på min Instagram @christineheller, hvor jeg ofte poster mad, hverdags relateret posts og andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *