Glutenfri Carbonara
Jeg lavede pasta carbonara (glutenfri) den anden dag, da det var rigtig længe siden, og resultatet blev rigtig godt. Det er en nem ret, som også smager godt, og så er den også god, hvis du ikke kan tåle gluten som mig. Du bruger bare glutenfri pasta i stedet for, og her vil jeg anbefale dem fra Semper. Vi har et lager liggende efter et større glutenfrit indkøb i Sverige, da jeg ikke har kunne finde disse pastaer i danske supermarkeder. Dog kan du købe dem på helsam.dk. ved at trykke lige HER. Derudover kan jeg anbefale dig de glutenfrie spaghetti fra Urtekram, som også er gode i pastaretter. Min opskrift på carbonara finder du længere nede.
Ingredienser (4 pers):
- 500-550g glutenfri pasta
- 200g bacon
- 1/4 L laktosefri fløde
- 2 æg
- Parmesan ost
- Frisk basilikum
- Salt og peber
How to:
Start med at stege baconen på høj varme. I mens kan du også koge vandet til pastaen. Når baconen er færdig tilføjes fløden til panden ved middel varme. Tilføj også salt og peber og parmesan til flødeblandingen. Når pastavandet koger lægges pastaerne i vandet. Fløden skal bare stå på lav varme indtil pastaerne er færdige, og i mellemtiden kan du piske de to æg sammen i skål, så de er klar til at blive vendt i retten. Når pastaerne er kogt færdig vendes de i flødeblandingen og panden tages væk fra varmen. Endeligt vendes de to æg i pastaretten, og så er der en lækker og glutenfri carbonara. Når du har taget din portion kan du pynte med lidt parmesan og frisk basilikum 🙏🏼 Enjoy.