Glutenfri fødselsdagsmiddag

Glutenfri fødselsdagsmiddag

Jeg havde fødselsdag for et par dage siden, og det blev til en god middag derhjemme på grund af corona. Det var hyggeligt at spise fødselsdagsmiddagen herhjemme, og jeg synes, at den menu vi fik skruet sammen blev rigtig god, og den vil jeg derfor gerne dele. Opskriften kan du finde længere nede.

En anden idé som jeg vil dele med dig, er at tage på picnic til frokost og tage glutenfri mad med. Dette gjorde vi også på min fødselsdag, og her tog vi lidt forskelligt mad med, som egentlig bare var tapas. Det vi tog med var nogenlunde det tapas, som du kan finde fra et af mine andre blogposts lige HER.

Fødselsdagsmiddag – ingredienser (6 pers):

  • 2,5kg bagekartofler
  • 900g laks (lakseside)
  • Dijon sennep
  • Sesamfrø
  • 2 x aubergine
  • 2 x squash

Salaten:

  • 1 pose spinat
  • 1 x granatæble
  • 1 håndfuld tomater
  • 1 stor håndfuld valnødder
  • Honning
  • Ca. 1/2 agurk
  • 1 x avocado
  • 10-12 skiver gedeost

How to:

Start med at skræl og skær kartoflerne i skiver, hvorefter de skal stå i ovnen i ca. 45 minutter. Efterfølgende kan du gøre laksen klar, da den også skal stå i ovnen i 20 minutters tid. Vi puttede dijon sennep og sesamfrø på toppen af laksen inden den kom i ovnen, hvilket giver en rigtig god smag.

Når kartoflerne og laksen er i ovnen skal salaten forberedes. Her lægges spinaten nederst i et fad. Herefter skæres agurk, tomater og avocado ud og lægges på salaten. Derudover skal granatæblet ordens. Når dette er gjort, kan du drysse granatæblerne udover salaten. Til slut kan du honningriste valnødderne inden de lægges på – det smager rigtig godt og kan anbefales. Endeligt steges gedeosten på panden ved høj varme, og så lægges disse på til sidst.

Vi grillede auberginer og squash til denne ret, hvilket blev rigtig lækkert. Det vil jeg anbefale dig at prøve, og det smagte rigtig godt til denne ret også 💛 Jeg håber, at du kan få inspiration fra denne menu.

Til dessert lavede vi en god kage med marengsbunde og hindbærcreme, som jeg virkelig blev glad for – mega god! Opskriften finder du nedenunder.

Fødselsdagskage – ingredienser:

  • Marengsbunde – du kan bruge, hvilken som helst opskrift fra nettet.
  • 200g mandler
  • 1/2L fløde
  • 2 poser frosne hindbær
  • En håndfuld friske hindbær
  • 80g mørk chokolade

How to:

Start med at lave marengsbunde. Her kan du bruge lige den opskrift, som du har lyst til. Vi puttede hakkede mandler i vores bunde, hvilket smager rigtig godt. Derefter skal cremen laves. Pisk fløden til flødeskum, og helst ikke for tyk, da den også får lidt mere fylde, når hindbærrene vendes i. Jeg brugte frosne hindbær, som blev kogt op. Når dette er gjort vendes de kogte hindbær i flødeskummen. Så skal lagene lægges sammen, og endeligt pyntes kagen med friske hindbær og hakket mørk chokolade. Det er en virkelig lækker kage, som jeg virkelig kan anbefale at prøve. Enjoy 💓

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.