5 idéer til glutenfri morgenmad

5 idéer til glutenfri morgenmad

Jeg elsker morgenmad, og jeg elsker at gøre lidt ud af det, for også at få en god start på dagen. Jeg er faktisk lidt kommet dertil, hvor jeg aftenen inden tænker over, hvad jeg skal spise til morgenmad, så det er lidt vildt.

Der findes også mange lækre ting at spise til morgenmad, som også er glutenfrit! Jeg har derfor tænkt mig at dele nogle af mine yndlings (glutenfrie) morgenmåltider.

1. Glutenfri havregrød

Jeg har ikke sat denne top 5 i rækkefølge, men det passer måske alligevel meget godt, at havregrød står som første idé. Jeg er nemlig helt vild med havregrød, fordi det smager godt, og jeg er ret vild med, at man kan putte så meget lækkert på som toppings. Derudover, kan jeg godt lide at eksperimentere med forskellige smage, som havregrød giver muligheden for.

Opskriften på min glutenfrie havregrød finder du lige HER.

2. Skyr med hjemmelavet glutenfri granola og bær

En anden lækker morgenmad, som er ret nem, er skyr med granola og bær. Det lyder rigtig simpelt, hvilket det også er, men det smager også bare godt synes jeg.

Min version af denne morgenmad består af almindelig skyr eller skyr med kokos fra Cheasy (som jeg er blevet ret vild med), min hjemmelavede glutenfrie granola, som du kan finde opskriften på lige HER, bær/frugt på toppen, og ofte peanut butter.

3. Omelet med spinat og gedeost

En anden idé til morgenmad, som er 100% glutenfri, er en omelet. Æg kan være en god ting at spise om morgenen, da det mætter, og så smager det også bare godt, hvis man er til det.

Jeg er for nyligt blevet glad for blandingen æg, spinat og gedeost! Virkelig en af mine favoritter for tiden.

Ingredienser (2 pers):

  • 4 æg
  • 2-4 skiver gedeost
  • 2 håndfulde spinat
  • Olivenolie
  • Salt og peber

How to:

Pisk æggene sammen i en skål. Hæld olivenolie på en pande og tænd på middel varme. Hæld æggemassen på panden, og efter ca. 5 minutter lægges gedeosten på, som vist på billedet nedenfor. Lige inden omeletten er færdig lægges spinaten på. Når der næsten ikke er mere flydende æggemasse, foldes omeletten til en halvmåne.

4. Chiagrød

En nem hverdagsmorgenmad vil jeg helt sikkert mere er en god chiagrød. Chiagrød er sundt og smager godt med lidt toppings på! Derudover er det nemt, fordi du kan forberede grøden aftenen forinden. Som med havregrøden kan jeg godt lide at spise forskellige toppings på chiagrød, for at prøve noget forskelligt.

Opskriften på min chiagrød finder du lige HER.

5. Perfekt weekendsmorgenmad

Endeligt har jeg et bud på glutenfri morgenmad, som du kan spise i weekenden. Dette tager lidt ekstra tid at lave, hvilket er derfor jeg anbefaler det til weekenden eller nu, hvor der er flere helligdage. Jeg synes, at en god glutenfri bolle eller brød med et blødkogt æg er skønt i weekenden! Her elsker jeg bollerne fra HUG bageri, som du nok har bemærket, at jeg virkelig godt kan lide. Jeg har i hvert fald snakket om det en del gange 💓 Du kan finde mit indlæg om HUG bageri lige HER.

Udover en glutenfri bolle med et blødkogt æg, kan du lave glutenfrie bananpandekager. Det er en lækker og hyggelig weekend idé, og du kan finde min opskrift på skønne og glutenfrie bananpandekager lige HER.

Jeg har derudover lavet en Instagram, hvor jeg udelukkende deler glutenfri mad. @christineheller_eats – følg med, hvis du har lyst!

ENGLISH VERSION

5 ideas for glutenfree breakfast

I love breakfast. I love to create it and enjoy it because it is a good start of the day. Every evening I am thinking, what to have for breakfast, so that’s a bit crazy.

There are a lot of delicious glutenfree foods to eat for breakfast. Therefore I would love to share some of my fave glutenfree breakfast meals.

1. Glutenfree oatmeal

I did not make this sequence of breakfast meals on purpose, but it actually fits pretty good because oatmeal might be my favorite. I love oatmeal because it tastes good, and I like to eat it with different toppings. Also, I like to experiment with different tastes, which is possible with oatmeal.

You can find my glutenfree oatmeal recipe right HERE.

2. Yoghurt with homemade glutenfree granola and berries

This is another delicious and easy breakfast idea. It sounds simple and easy and it is, but it is also veryyyy good.

Usually I make this breakfast with yoghurt natural (sometimes lactose free too) or coconut yoghurt, which has also become one of my faves, my homemade glutenfree granola (find the recipe HERE), berries/fruit and peanut butter.

YUM!

3. Omelette with spinach and goat cheese

Omelettes are glutenfree too and also another great breakfast idea. I think that egg is a good breakfast idea because you get very full and it tastes good too!

Recently I have been loving the mix of eggs, spinach and goat cheese. Definitely one of my faves right now!

4. Chiaporridge

A very easy breakfast idea is a delicious chiaporridge. Chiaporridge is healthy and tastes amazing with toppings! You can prepare the chiaporridge the night before, which makes it so easy. Like the oatmeal, I like to eat and switch toppings on my chiaporridge.

You can find my recipe on chiaporridge right HERE.

5. Perfect breakfast for weekends

Finally, I want to share a glutenfree breakfast idea for weekend mornings. This takes more time to make, which is why it is perfect for weekends. I like a good tasty glutenfree bun or bread with a soft boiled egg during weekends. As glutenfree buns and bread I can highly recommend HUG bakery, which is a 100% glutenfree bakery located in Copenhagen. You can read more about my thoughts of HUG bakery right HERE.

Besides a glutenfree bun with a soft boiled egg, you have time to make glutenfree banana pancakes during the weekends. That is such a lovely and delicious idea for weekend mornings. You can find my glutenfree banana pancakes recipe right HERE. 💓

You can follow me on my instagram dedicated to food too. The name is @christineheller_eats !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *