Hvad jeg spiser på en dag – glutenfrit

Hvad jeg spiser på en dag – glutenfrit

Da jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne tåle gluten, var det rigtig svært at finde på diverse glutenfrie måltider. Min familie og jeg var ret forvirrede, og manglede idéer til morgenmad, frokost og aftensmad. Da jeg selv manglede inspiration, tænkte jeg, at det ville være en god idé at give dig eksempler på, hvad jeg spiser på en dag som glutenallergiker.

Det varierer selvfølgelig dag for dag, men her er blot et eksempel. Skriv endelig, hvis du kunne tænke dig flere indlæg som dette i fremtiden 💛

Morgenmad:

Hvis du har læst nogle af mine andre indlæg, så ved du, at jeg rigtig godt kan lide havregrød.. dette spiser jeg næsten hver dag til morgenmad, fordi det både smager godt og mætter. Jeg er generelt stor fan af havregrød med en kop kaffe til, og det er derfor mit morgen “sæt” ret ofte. Du kan finde min opskrift på havregrød lige HER.

Frokost:

Omvendt spiser jeg normalt aldrig det samme til frokost. Det kommer meget an på, hvad der er i køleskabet, hvad jeg har liggende af glutenfrit brød osv. I dag havde jeg glutenfrit rugbrød liggende fra H.U.G bageri, som er det bedste glutenfrie rugbrød jeg har smagt!

Jeg var ret sulten, så det blev tunsalat med cherrytomater og et smilende æg samt avocado med laktosefri hytteost og cherrytomater – mega lækkert og ret mættende.

Snack:

Jeg havde sådan lyst til at bage noget, og valgte derfor at finde noget lækkert fra bogen “Helt uden Gluten” skrevet af kvinderne bag H.U.G bageri. Jeg prøvede for første gang at lave bananbrødet fra bogen, og resultatet blev så lækkert. Helt perfekt som en eftermiddags snack!

Aftensmad:

I dag laver jeg mad herhjemme, og jeg havde sådan lyst til pasta. En god (glutenfri) pastaret er bare altid godt synes jeg. Dagens pastaret blev lidt anderledes, da det var første gang jeg lavede den og mit eget mix af ingredienser. Jeg synes, at resultatet blev godt og det smagte skønt. Opskriften på denne pastaret kommer snart.

Jeg håber, at du er blevet en smule inspireret til, hvad du kan spise af glutenfrie måltider! Er du interesseret i at se, hvad jeg ellers spiser og laver på en dag, er du velkommen til at følge med på min mad instagram @christineheller_eats.

ENGLISH VERSION

What I eat in a day – gluten free

When I was diagnosed with irritable bowel syndrome (IBS) and started to eat glutenfree, I thought it was very difficult to make different glutenfree meals. My family and I were confused and needed ideas for glutenfree breakfast, lunch and dinner. Because of that I thought it would be a good idea to share some of my ideas for glutenfree breakfast, lunch and dinner, if you are looking for inspiration.

Of course I do not eat the exact same things everyday. This is an example. Feel free to tell me if you like this post and want more posts like this in the future 💛

Breakfast:

If you did not already know, I am in love with oatmeal.. I eat it almost every morning because it tastes amazing and makes me full too. Generally I am a huge fan of oatmeal with a cup of coffee, and that is my perfect morning set right now. Find my recipe on oatmeal right HERE.

Lunch:

On the opposite, I rarely eat the same for lunch. It depends on what we have in our fridge, if I have any gluten free bread etc. Today I had some gluten free rye bread from H.U.G bageri, which is the best gluten free rye bread I have ever had!

I was pretty hungry so I made tuna with tomatoes and a boiled egg and also avocado with lactose free cottage cheese and tomatoes – so good and filling.

Snack:

I really wanted to bake a cake, so I found something delicious from the book “Completely without gluten”, written by two danish women who has a glutenfree bakery in Copenhagen. I tried their glutenfree banana bread for the first time, and the result was amazing. Perfect as a afternoon snack!

Dinner:

I am cooking the dinner today, and I was really craving pasta. Delicious (glutenfree) pasta will always be one of my faves. Todays pasta was a little different from the other pasta recipes I make because it is a new mix of ingredients. But the result turned out very good and tasted amazing! I will post the recipe on this pasta soon.

Hopefully this post gave you some inspiration for glutenfree meals! If you are interested in what I am during throughout a day and what I eat, you can follow my food instagram @christineheller_eats.

One thought on “Hvad jeg spiser på en dag – glutenfrit

  1. Nem, sund og glutenfri pastaret - perfekt hverdagsmad - Christine Heller

    […] skrev i mit forrige indlæg “Hvad jeg spiser på en dag – glutenfrit”, at jeg ville dele opskriften på pastaretten, så den kommer selvfølgelig her. Det var første […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *