MADPLAN 2

MADPLAN 2

Endnu en madplan med 100% glutenfrie retter

MANDAG salat med kikærter og fiskefrikadeller:

Den første ret, som jeg vil dele, blev jeg positivt overrasket over og smager virkelig godt. Salater kan virkelig være kedelige synes jeg, men jeg blandede noget forskelligt, som vi havde derhjemme, og resultatet blev rigtig lækkert. Til salaten købte vi glutenfrie fiskefrikadeller, som fungerede fint. Jeg vil klart anbefale dig at lave denne salat, da den er hurtig at lave en hverdagsaften og samtidig smager godt! Derudover er det også nemt at varme nogle lækre fiskefrikadeller til.

Ingredienser (4 pers):

  • 1 pakke kikærter
  • Olivenolie
  • Paprika
  • Salt og peber
  • ca. 1/2 agurk
  • 1 pose spinat
  • 1 x hjertesalat
  • Emmentaler
  • 3 tomater
  • Oliven
  • Fiskefrikadeller
  • Humus

How to:

Start med at forberede kikærterne, da de tager lidt tid at lave. Her skal olie og kikærter på panden ved høj varme, og efter 5 minutters tid tilføjes paprika til kikærterne. Lad dem stå ved høj varme indtil de er godt sprøde.

Herefter kan resten laves. Varm ovnen op, så du kan varme fiskefrikadellerne. I mens dette gøres skal salaten skylles og lægges nederst på din tallerken. Herefter skæres agurk, oliven, emmentaler og tomater i skiver og puttes i salaten. Hæld en smule olivenolie henover salaten, hvis du ikke vil have den så tør. Til slut lægges de stegte kikærter henover salaten med koriander, hvis du kan lide det. Jeg synes selv, at det smager virkelig godt til!

Endeligt er din lækre salat og fiskefrikadeller klar, og jeg kan anbefale at spise lidt humus til. Jeg håber, at du synes om denne ret.

TIRSDAG – pastaret med trøffel:

Endnu en nem og mega lækker ret, som vi elsker herhjemme er pasta med trøffel. Denne ret kan også sagtens laves uden trøffel, men med de andre ingredienser! Det er en rigtig god og hurtig ret til en hverdagsaften.

Ingredienser (4 pers):

  • 400 g glutenfri pasta
  • 600 gram kalvekød
  • 1/4L fløde
  • 1 håndfuld cherry tomater
  • Rucola
  • Trøffel
  • Parmesan
  • Salt og peber
  • Trøffelolie

How to:

Start med at lynstege kalvekødsstrimlerne på en glohed pande, hvorefter de tages af varmen. Start vandet til pasterne og læg pasterne i, når vandet koger. Så skal fløden hældes i en pande ved middel varme. Tilsæt salt, peber, kalvekødsstrimlerne, cherrytomater og lad det stå med varme indtil pastaerne er kogt færdigt. Når pastaerne er kogt færdigt vendes de i blandingen med fløde.

Så er retten klar til at blive serveret og på toppen tilføjes rucola, evt trøffel og trøffelolie! Det smager virkelig bare godt, og er en af mine yndlingsretter! Enjoy 🙂

ONSDAG – barbecue kylling med tilbehør:

En lækker sommer ret, som vi er ret vilde med herhjemme er barbecue kylling på grillen. Nu hvor det for det meste er godt vejr til at grille, er det perfekt at lave denne ret. Den er lækker og sommerlig!

Ingredienser (4 pers):

Barbecue kylling:

  • 4 x kyllingebryst
  • Barbecue lavet af 1 dl olie, 1/2 dl ketchup, 1 spsk brun farin, 1 spsk glutenfri soja (Genuine tamari fra Urtekram), 1 knivspids chili pulver

Salat:

  • 4-5 håndfulde spinat
  • ca. 1/2 agurk
  • 1 x avocado
  • En stor håndfuld cherry tomater
  • Feta ost
  • En håndfuld ristede mandler
  • Dressing af olivenolie, citron, salt og peber

Tilbehør:

  • Hjemmelavede pommes af bagekartofler

How to:

Start med at forbered kartoflerne, da de skal have længst tid. Skræl kartoflerne og skær dem som du ønsker. Dernæst skal de i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.

Lav nu barbecue marinaden til kyllingen. Her blandes kethup, glutenfri soja, brun farin, olie og chili i en skål og mixes. Når kyllingen er ordnet blandes kyllingen og marinaden i en pose. Stil eventuelt blandingen lidt i køleskabet, så marinaden suger mere ind i kyllingen. Efter 10 minutters tid kan du grille kyllingerne.

Til slut mangler salaten, som er rigtig nem og lækker. Skyld spinaten og læg det nederst i et fad. Skær herefter agurk, tomat og avocado og tilføj det til salaten. Herefter blandes dressingen som laves af olivenolie, citron, salt og peber og hældes henover salaten. Til slut hakkes mandlerne og drysses på salaten sammen med feta. Kyllingen tages af grillen, og så burde kartoflerne være færdige også. Nyd denne lækre sommer ret ✨

TORSDAG – lækker kikærtegryde:

En anderledes men rigtig lækker idé til aftensmad, er denne kikærtegryde fra Valdemarsro, hvis hjemmeside du måske kender eller har hørt om. Jeg er vild med mange opskrifter derfra, og flere er dem er også glutenfrie eller kan i hvert fald laves glutenfrie. Denne ret blev rigtig god, da vi lavede den, og jeg vil derfor anbefale dig at kigge forbi Valdemarsro og prøve den.

Til denne kikærtegryde tilføjede vi også koriander, creme fraiche samt græskarkerner på toppen. Dette smagte virkelig godt, og var toppen over i’et! Find opskriften lige HER.

FREDAG – asiatisk:

Når det er weekend er der tid til de retter, der måske kan tage lidt tid at lave. Derfor vil jeg dele denne asiatisk inspirerede ret med dig, som består af ovnbagt laks med forskellige lækre grøntsager. Resultatet af denne ret blev rigtig godt, og jeg vil klart lave det igen en anden dag!

Ingredienser (4 pers):

Laks (marinade):

  • 1/2 fersk lakseside
  • 1/4 dl revet øko ingefær
  • 1 chili
  • 1 dl glutenfri soja
  • 2 spsk honning
  • Salt og peber

Asiatisk salat:

  • 1/2 broccoli
  • 6 x gulerødder
  • 3 x bladselleri
  • 4 x forårsløg
  • Koriander
  • Cashewnødder
  • Sesamfrø

Andet tilbehør:

  • Ris
  • 1 x squash
  • 1 x aubergine
  • Dressing af creme fraiche, persille, purløg, olivenolie, salt og peber

How to:

Start med at lav marianden til laksen, som består af øko ingefær, chili og glutenfri soja. Dette lægges på laksen, hvorefter den skal ca. 20 til 1/2 time i ovnen. Efterfølgende sættes risene i gang, og i mens kan du gøre broccoli, gulerødder, bladselleri og forårsløg klar, så de kan komme i wokken. Når grøntsagerne er gjort klar steges de seperat i olivenolie og soja i wokken. Til slut vendes det hele sammen og lægges i et fad/skål drysset med semsamfrø. Ved siden af lægges cashewnødder og koriander i en skål.

Udover salaten skal auberginen og squashen på grillen, og i mens det grilles kan dressingen til dem laves. Her blandes creme fraiche, purløg, persille, salt og peber. Når laks, ris, aubergine og squash er færdigt, anrettes det hele, og så er der en lækker fredags menu.

Det var en rigtig lækker ret, som også tog lidt tid at lave. Jeg vil anbefale at være to, så går det lidt hurtigere 💛

LØRDAG – den lækreste vegetarlasagne:

Dette er nok en af mine yndlingsretter, og jeg vil derfor rigtig gerne dele den med dig! Det er den lækreste vegetarlasagne endnu en gang fra Valdemarsro.

Denne lasagne smager bare fantastisk og er fyldt med lækre ingredienser. Denne lækre lasagne tager dog tid at lave, hvilket er derfor jeg anbefaler at lave den i weekenden. Du kan finde opskriften på denne vegetarlasagne fra Valdemarsro lige HER. En varm anbefaling herfra <3

SØNDAG – mexi/kyllinge burger:

Søndag er endnu en dag, hvor det ikke gør noget, at maden tager lidt ekstra tid at lave. Derfor vil jeg dele disse mexikansk inspirerede kyllinge burgere, som kan laves med hjemmebagte glutenfrie burgerboller! Hvis du har lyst og tid, kan du lave dine egne hjemmelavede burgerboller, hvilket jeg vil anbefale.

Dette måltid er rigtig godt og anderledes, hvilket jeg synes er lækkert. Nu, hvor der også findes glutenfri rasp, er det bare med at komme i gang og prøve denne ret. Du finder opskriften herunder!

Ingredienser (4 pers):

Glutenfrie burgerboller:

  • Glutenfri bagemix til burgerboller fra Urtekram (se fremgangsmåde på posen)
  • Sesamfrø

Hjemmelavet tomatsalsa:

  • ca. 3 tomater
  • Koriander
  • Salt og peber
  • Olie
  • Evt. 1 rødløg

Hjemmelavet guacamole:

  • 2 avocado
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg

Andet tilbehør:

  • Agurksalat eller 1/2 frisk agurk
  • Cheddar i skiver
  • 2 x hjertesalat
  • Chili mayo
  • Hellmanns mayonnaise

Paneret kylling:

  • 500g kylling
  • 150 gram glutenfri rasp (kan købes i Rema1000) 
  • 2 æg
  • Becel
  • Olivenolie

How to:

Hvis du vil lave hjemmelavede burgerboller, kan du starte med at bage disse om eftermiddagen. Her anbefaler jeg denne blanding fra Urtekram, som blev rigtig gode!

Om aftenen, når bollerne er lavet kan du forberede selve maden. Her skylles salaten og lægges i en skål. Dernæst laves den hjemmelavede salsa af tomater, koriander, salt og peber, olivenolie og evt rødløg. Udover dette skal agurk, og ost skæres ud. Endeligt skal guacamolen laves, og her mixes avocado, hvidløg, salt og peber.

Til aller sidst ordnes kyllingen, de 2 æg lægges i en skål for sig og den glutenfrie rasp i en anden. Herefter vendes kyllingen i æg og glutenfri rasp og steges så på panden ved høj varme. Så er maden klar, og I kan lave jeres kyllinge burgere! Det er en lækker søndagsret 🙏🏼

Hvis har lyst til at blive inspireret af endnu en glutenfri madplan, så kan du finde min tidligere madplan lige HER. Derudover deler jeg i Facebookgruppen “Glutenfri Livsstilsguide”, hver gang jeg poster et nyt indlæg 💛

One thought on “MADPLAN 2

  1. Madplan 3 med gode og glutenfrie retter til dig - Christine Heller

    […] Jeg håber, at du har fået lidt inspiration til glutenfrie måltider og har lyst til at prøve nogle af retterne. Hvis du er interesseret i at se mere glutenfri mad fra min hverdag, så følg endelig med på min instagram @christineheller_eats ✨ Du kan finde inspiration til mere glutenfri mad under min første madplan HER og madplan 2 HER. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.